image_intro_alt

Radom ma Wicewojewodę Mazowieckiego! Został nim Patryk Fajdek, Wiceprzewodniczący Nowej Lewicy w Radomiu.

Patryk Fajdek wiceprzewodniczący  Nowej Lewicy w Radomiu odebrał nominację na Wicewojewodę Mazowieckiego.

Premier Donald Tusk na wniosek Wojewody Mazowieckiego Mariusza Frankowskiego powołał Patryka Fajdka na funkcję Wicewojewody Mazowieckiego.Patryk Fajdek powołanie na wicewojewodę mazowieckiego

Poniżej publikujemy treść oświadczenia nowego Wicewojewody:

“Odebrałem akt powołania na stanowisko Wicewojewody Mazowieckiego. To dla mnie ogromne wyróżnienie i odpowiedzialność, którą przyjmuję z pełnym zaangażowaniem. Jestem gotowy działać dla dobra naszego regionu, łącząc lokalne potrzeby z ogólnokrajowymi strategiami.

Moim celem jest budowanie dialogu pomiędzy samorządami a władzami centralnymi, z naciskiem na sprawiedliwość społeczną, równość i zrównoważony rozwój. Będę dążył do tego, aby nasze decyzje były podejmowane z myślą o dobru wszystkich mieszkańców, nie tylko największych miast.

Jako radomianin rozumiem unikalne potrzeby i wyzwania mniejszych wspólnot. Pragnę, aby perspektywa miast takich jak Radom była słyszana i rozumiana na szerszym forum politycznym. Jestem przekonany, że dzięki temu możemy osiągnąć bardziej zrównoważony rozwój całego regionu.

Transparentność i otwartość to wartości, które zawsze były dla mnie kluczowe. Jako Wicewojewoda będę dążył do tego, aby urząd był przystępny i otwarty dla wszystkich mieszkańców. Chcę, aby każdy czuł, że jego głos jest ważny i może mieć realny wpływ na decyzje dotyczące naszego regionu.

Dziękuję za zaufanie i zapewniam, że każdego dnia będę pracował z pasją i poświęceniem na rzecz mieszkańców województwa mazowieckiego.”

Kim jest nowy Wicewojewoda?Patryk Fajdek 17.01.24

Patryk Fajdek w przeszłości związany był z Kancelarią Senatu RP, gdzie pracował u boku jednego z Wicemarszałków. Do jego zadań należała współpraca z Biurem Legislacyjnym, komisjami senackimi oraz organizacjami pozarządowymi, co pozwoliło mu zdobyć doświadczenie w pracy parlamentarnej. Jego kariera obejmowała również współpracę z Koalicyjnym Klubem Parlamentarnym Lewicy. Pracował także jako ekspert ds. mikropoświadczeń w Instytucie Badań Edukacyjnych w Warszawie. Zajmował się tam projektowaniem innowacji edukacyjnych, szczególnie w kontekście dostosowania edukacji do zmieniającego się rynku pracy.

Patryk Fajdek to absolwent Wydziału Nauk Ekonomicznych i Prawnych Uniwersytetu Technologiczno-Humanistycznego w Radomiu. Jego zainteresowania akademickie skupiały się na prawie konstytucyjnym oraz samorządowym. Posiada uprawnienia Inspektora Ochrony Danych Osobowych.

W dziedzinie działalności społecznej, Patryk Fajdek zyskał rozpoznawalność dzięki inicjatywie wprowadzenia programu dofinansowania zabiegów leczenia niepłodności metodą in vitro w Radomiu. Projekt ten był realizowany za pośrednictwem budżetu obywatelskiego. Był również konsultantem podobnych projektów w innych miastach Polski.

W ramach Nowej Lewicy Patryk Fajdek pełni funkcję wiceprzewodniczącego mazowieckich oraz radomskich struktur partii, angażując się w działania polityczne i społeczne na szczeblu lokalnym i krajowym.

[Opr.AL]

Radom, dnia 17 stycznia 2024r.

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!